2024-2025 Sakal Ekimi Fiyatları Listesi

Birçok kişi saç ekimine yoğunlaşmışken sakal problemi yaşayan kişilerin de varlığı hiç azımsanacak düzeyde değildir. Saç ekimindeki mantıkla sakal ekimi de yapılmaktadır. Hatta kaş, kirpik, bıyık gibi bölgeler FUE yöntemi ile başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Seyrek ya da hiç olmayan sakalınıza nakil yaptırabilirsiniz. Yalnız doğal olarak bunun maliyeti vardır. Sakal ekimi fiyatları birçok duruma göre değişiklik göstermektedir. Bu değişkenlerin ne olduğu aşağıda vurguladık. Ekonomik durumunuzun çok fazla bozulmasını istemiyorsanız kesinlikle önerilerimizi dikkate almalısınız. Dikkate aldığınız takdir de başarılı ve uygun bir nakil işlemi gerçekleştirmiş olacaksınız. Erkeklerde son dönemde görünümü değiştiren önemli unsur olduğu için erkekler artık bu operasyona çok daha sıcak bakmaktadırlar. Özellikle kirli sakal ve uzun sakal modası bu tür erkekleri sakal ekimi yöntemine başvurmaya sevk ediyor. Saç ekimine göre çok daha iyi sonuçların alınması da mümkündür.

 

 

 

Sakal Ekimi Hangi Durumlarda Yapılmaktadır?

 

  • Sakal ve bıyık kısmının genetik sebeplerden çıkmaması
  • Ameliyat ya da yaralanma sebebiyle bölgesel sakalın bulunmaması
  • Yanma sonucunda köklerin zarar görmesi
  • Doğuştan sakalın seyrek bir şekilde olması
  • Çeşitli hastalıklar sonucunda sakalın saç gibi dökülmesi
  • Bayan iken erkek olan kişilere görünüm için
  • Köse denilen hiç sakalı bulunmayan durumlarda

İşte yukarıda saydığımız durumlarda bu işlem gerçekleştirilir. Görünümde önemli değişiklik yaparak daha erkeksi bu görünüm elde edilir. Saçla beraber birçok tarz oluşturulur ve erkeği çok daha yakışıklı gösterir.

 

 

 

 

Bu İşlem Acı Verir Mi?

 

Fiyat bilgisine geçmeden önce ufak bilgiler vererek merakınızı giderelim ve buna göre ücretlerini söylemek istedik. Anestezi altında çok ince iğnelerle işlem yapılmaktadır. Bundan dolayı da hemen hemen hiç acı oluşmamaktadır. Bu operasyon sonrası hemen evinize dönebilirsiniz. 2 gün sonrada sakallarınızı yıkayabilirsiniz. Gündelik hayata da hızlı bir şekilde dönebilirsiniz. Sonrasında da kesinlikle acı, ağrı olmamaktadır.

 

 

 

 

Sakal Ekimi Fiyatları Hangi Durumlarda Değişmektedir?

 

Sakal ekme fiyatları belirli durumlara göre değişiklik göstermektedir. Yani bu durumlara göre fiyatlar farklılaşmaktadır. Aklınızda fiyatlar neden değişiklik gösteriyor gibi soru varsa cevabı aşağıdaki maddelerdir.

1.Ekim Yapılacak Kök(Greft) Sayısı

Kişiden kişiye ihtiyaç duyulan kök sayısı değişmektedir. Bu değişimde fiyatları arttırmaktadır. Saç ekim merkezleri sakal ve saç ekimi ücretlerini ekilecek greft(kök) miktarına göre belirlemektedir. Örneğin 500 greft(kök) ekilecekse 2 saat  zaman harcanırken, 1000 greft(kök) ekilecekse 4 saat harcanacaktır. Doğal olarak da bu durum ücreti 2 katına çıkaracaktır. Ekilecek sakal kökü sayısı arttıkça fiyatta doğru orantılı olarak artacaktır. Ortalama sakal greft başı ücret şuan da 4-8 TL arasında değişen fiyatlara sahiptir.

2.Kullanılacak Yöntem ve Yapılacak İşlemler

FUE ve FUT olmak üzere iki tane ekim yöntemi vardır. Bunlardan seçim yaptığınızda doğal olarak ödeyeceğiniz miktarlarda değişiklik göstermektedir. Yalnız artık FUT yöntemi tavsiye edilmemekte ve hemen hemen hiç yapılmaktadır. FUE yöntemi çok daha iyi ve güzel sonuç alacağınız bir yöntemdir. Bu yöntem ve ekstra PRP yöntemi ödeyeceğiniz rakamları artıracaktır. Yalnız illa ki PRP yaptırmanıza gerek yoktur. Sakal ekimi sonrasında PRP yaptırırsanız bunun ek maliyeti olacaktır, bu isteğe bağlı bir durumdur yaptırmayadabilirsiniz. PRP sonuç almayı arttıran bir uygulama olduğu için bazı hekimler tarafından tavsiye edilmektedir.

3.Ekim Yaptıracağını Yerin Bulunduğu İl ve İlçesi

Bu nokta gerçekten ödeyeceğiniz fiyatları değiştiriyor. Büyükşehirler de talep fazla olduğu için fiyatlar artmaktadır. Ayrıca lüks semtlerde bulunan merkezlerin giderleri fazla olduğu için rakamlar yükselmektedir. Anadolu şehirlerinde sakal greft(kök) ücreti 11-12 TL iken Büyükşehirler de sakal kök(greft) ekim ücreti 16-17 TL dir. Sonuç olarak yaptıracağınız mekana göre değişimler olmaktadır, bu durumu iyice araştırın.

4.Hizmetin Kalitesi ve Lükslüğü

Birçok merkez üst düzey konfor sağlamaktadır. Bu konforun bedelini de ekim ücretine yansıtmaktadır. Hastayı hava alanından ya da otogardan karşılama, lüks bir otelde misafir etme gibi hizmetler sunarak rahatlık sağlatmaktadır. Yalnız bu gibi hizmetlerin ücretleri değiştirdiğini bilmeniz gerekmektedir.

 

 

 

 

Sakal Ekimi Fiyat Hesaplama

 

Basit bir şekilde hesaplama yaparak nasıl bir miktar ödeyeceğinizi aşağı yukarı kafanızda belirleyeceksiniz. Cebinizden ne kadar ücret çıkacağını bilerek kendi bütçenizi ona göre ayarlayacaksınız. İşte bir tane örnek;

1 greft(kök) sakal ekim ücreti ortalama  9 TL’dir.  

750 greft(kök) ektirdiğinizi düşünelim.( 500-2000 greft arasında ekim yapılmaktadır)

9.750= 6750 TL ÖDEYECEĞİNİZ TUTAR

 

 

 

 

Şehirlere Göre Sakal Ekim Ücretleri

 

Şehir bazında büyük değişimler olmasa bile farklılık göstermektedir. Kimi şehirlerde daha ucuzken kimi şehirlerde daha pahalıdır. Gerek kira fiyatları,işçilik ücretleri,ulaşım masrafları gibi giderlerden dolayı saç ekim merkezlerinin bulunduğu noktalara göre operasyon ücretleri değişiklik göstermektedir. İşte şehirlere göre ücretler;

İstanbul için fiyatlar: 8– 19 TL arası greft (kök) ücretleri değişmektedir.

Ankara için fiyatlar: 8– 18 TL arası greft (kök) ücretleri değişmektedir.

İzmir için fiyatlar:  7– 17 TL arası greft (kök)ücretleri değişmektedir.

Adana için fiyatlar: 7– 18 TL arası greft (kök)ücretleri değişmektedir.

Bursa için fiyatlar: 8– 16 TL arası greft (kök)ücretleri değişmektedir.

Antalya için fiyatlar: 8– 17 TL arası greft (kök)ücretleri değişmektedir.

Gaziantep için fiyatlar: 7– 15 TL arası greft (kök)ücretleri değişmektedir.

 

 

 

 

Ekstra Tavsiyeler

 

-İşlemi kim yapacak doktor mu yoksa yardımcı kişiler mi. Bu noktaya göre rakamlar değişmektedir. Doktorun bu operasyonu yapmasını özellikle talep edin.

-Kaç adet sakal kökü ekileceğini özellikle öğrenin ve bu rakam için doğru ifadeler oluyor mu araştırın.

-Tek bir yere gidip kararınızı vermeyin. Çok fazla yere gidip ona göre karar verin.

-Yukarıda anlattıklarımızdan çok farklı rakam veren yerler olursa oraları kesinlikle tercih etmeyin.

-Yaptıracağınız saç ekim merkezine karar vermeden önce daha önce buraya uygulama yaptıranlarla konuşun.

-Yaptıracağınız yerin fiziki şartları nasıl bunu değerlendirin. Temizlik, hijyen, ilgi durumlarını belirleyin.

-Neler yapılacağını detaylı konuşun ve beklentilerini ifade edin. Buna göre plan hazırlayın.

-Fiyat konusunda birçok yerlerde görüşün mümkün olduğu kadar indirim isteyin. Bütçenizi açıyorsa PRP gibi ekstra yöntemleri tercih etmeyin.

-Ekstra ürünler satmak isteyen klinikleri tercih etmeyin, yada bu gibi ekstra ürünleri mümkün olduğu kadar almayın. Çünkü tamamen ekonomik kaygı için satılan ürünlerdir.

İlginizi Çekebilir: Sakal Ekimi Hakkında Ayrıntılar

 

 

 

Sakal Ekimi Yapılmış Birkaç Öncesi Sonrası Örnek

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

Kapat