Birçok kişi bu soruyu özellikle soruyor. Ekilen saçlar ne zaman tutar diye bir yaklaşım oluşması çok normaldir. Ekilen saçların tutması kesinlikle kritik bir evre olarak tanımlanır. Bu süreç kısa ve geçicidir ama çok dikkatli olmak gerekir. Şayet dikkatsizlikten ve çeşitli sebeplerden tutmazsa yaptığınız emeğiniz boşuna gider. Ekilen saçlar kaç günde tutar derseniz bu biraz kişiden kişiye göre değişebiliyor ama ortalama bir rakam söylemek tabi ki de mümkün. Birçok hastayı inceledik ve bilimsel şekilde kalıcı hale gelme sürecini inceledik. Ortalama 12-13 içerisinde ekilen saçlar yerine uyum sağlıyor ve bu süreçten sonra artık dış darbelerle zarar vermek ihtimali çok düşüyor. Saç nakli yapılan saç tellerinin yeni yerine kaynama süreci bazı kişiler hızlı olabilir bu da ortalama 10 gündür.
Bir doktor olarak size öneririm iki hafta gibi bu kritik süreci bilin risk almayın kesinlikle. Çünkü bazen 1-2 günlük farklar oluşabiliyor. Binlerce lira verip yaptırdığınız güzel bir işlemi kesinlikle riske atmayın. Riske atmamanın yanında da ne kadar sürede de o deriye uyum sağladığını bilerek hareket edin. Bu konuda bilgi kesinlikle size faydalı olacaktır. Saçların nakli sırasında greftlerin tutacağı kadar çok ince delikler açılıp yerleştiriliyor. Bu deliklerde saç teli bu süre içerisinde deriye kaynıyor ve artık yerine yerleşmiş oluyor.
-Saç köklerinin yani greflerin dışarıda kalma süresi
-Kişinin yaşı, gençlerde daha hızlı olmaktadır.
-Bireyin cilt yapısı ve uygunluğu
-Yapılan ekimin tekniği
-İğne ile yapılan ekimlerin delik küçük olduğu için kısalması
-Saç ekiminin yapanların uzmanlığı
-Ekim sürecinden sonra vitamin gibi ilaçların alınması
1.13 günlük süreçte başa gelecek darbelere karşı kesinlikle dikkat olunmalı iyice korunmalı.
2.Deniz ve havuz gibi aktivitelerden kaçınılmalı.
3.Saçları yıkarken tırnaklarla değil kesinlikle çok hafif hafif bastırarak yıkanmalı.
4.Beslenmeye özen gösterilmeli ve sigara,alkol gibi zararlı içecekler kullanılmamalı.
5.Uyurken saçın üst kısmını yastığa sürtmemeli. Mümkün olduğu kadar sürtünmeden uzak durmalı.
6.Şapka takılmalı ve güneşten mümkün olduğu kadar korunmalıdır.
7.Ağır işler yapılmamalı ve ağır bir şey kesinlikle kaldırılmamalı.Ağır bir şey kaldırdığınızda kafa basıncı oluşacağı için ekilen grefltere zarar verebilir.
8.Mümkün olduğu kadar dinlenerek geçirilmeli ya da hafif tempoda çalışılmalı.
Bu süreci ilk günlerde bilmek o kadar kolay değildir. Yani acaba ekilen saçlarım tuttu mu,yoksa tutmadığı bunu bilmek o kadar kolay değildir. Bu durum hakkında bir şeyler söyleyebilecek olan doktorunuzdur. Muayene yapıp size kesin olmadan bir şeyler söyleyebilir. Hekimler tecrübeleri ile durumu bilmekte ve size dğruya yakın bilgiler verebilmektedirler. Yoksa kişinin kendisi aynaya bakarak ya da saç köklerine bakarak bunu anlaması kolay değildir. Süre ilerledikçe yani birkaç ay sonra sizde artık tuttup tutmadığını anlamaya başlayacaksınız. Bunu gözlerinizle artık net bir şekilde görmeye başladığınız için bu konuda kesin bilgiye sahip olacaksınız. Merak ettiğiniz ya da sormak istediğiniz soruları lütfen aşağıdaki yorum bölümünden bize ulaştırın,sorularınıza en kısa sürede en doğru şekilde doktorlarımız cevap verecektir. Yeni bir konuda daha sizlerle birlikte olmak dileğiyle!
İlginizi Çekebilir: Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?