Şok dökülme saç ekiminden sonra saçların geçici olarak kaybedilmesi sürecinin adıdır. Şok dökülme genelde ekilen bölgede olmaktadır ama bazı kişilerde donör bölgede (saç alınan bölgede) de bu durum yaşanır. Donör bölgede şok dökülme nedir, nasıl olur, herkeste olur mu sorularının yanıtları yazımızda.
Şok dökülme genellikle ekim yapılan saçların yeni yerlerinde travma yaşamasından dolayı geçici olarak dökülme durumunda olmaktadır. Bu durum bazı kişilerde donör bölgede de yani saç alınan bölgede de yaşanmaktadır. Donör bölgede şok dökülme olma durumu çok çok az kişide olur. Normal şartlarda donör bölgede dökülme olmaz.
Bununla ilgili fotoğraf görmek isteyen kullanıcılarımız çok fazla bundan dolayı birkaç tane ekleme istedik. Bu bölgede dökülen saçların geri çıkma durumu son derece azdır yani kalıcıdır diyebiliriz. Bu durumun ortaya çıkmaması için saç ekimi yaptırmadan önce iyi bir saç ekim merkezi tercih etmelisiniz ayrıca saç ekimi yapan kişin uzman doktor olması önemlidir.
Bu durum herkeste yaşanmaz hatta çok istisna bir durumdur. On binlerce kişide yaşanma durumu 1 ya da 2’dir. Böyle bir durumun olması çok ekstrem bir durumdur. Bazı kişiler bu bölgede düzensiz greft alımlarını da şok dökülme gibi algılamaktadır bu son derece yanlış bir durumdur. Şok dökülme farklıdır orantısız ve çok fazla greft alımı farklı durumlardır.
Kadınlarda bu durumun yaşanması erkeklere göre çok daha zordur çünkü kadınların donör (saç alına bölge) bölgesi çok güçlüdür bugüne kadar bu durumla pek karşılaşmadık diyebiliriz. Bu noktada kadınlar erkeklere göre daha şanslıdır. Bu duruma bakıp kadınlar saç ekim ekiminden kesinlikle kaçmasın çünkü yaşanma durumu yok denecek kadar zordur. Ayrıca kadınların saç yapısı ve genetiği de erkeklere göre farklıdır bu durumda ayrı bir avantaj getirmektedir.
Birden fazla sebebi vardır tek bir sebebe bağlamak çok zordur. Aşağıdaki durumlardan kaynaklandığını söyleyebiliriz. İşte o durumlar;