Fue yöntemi ile saç ekimi yaptırdıktan sonra iyileşme ve saçların çıkma sürecinin tamamlanmasına kadar devam eder. Bu aşama bazı ufak tefek sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlardan biri de saç ekimi sonrası kaşıntı olmasıdır. Birçok kişi saç ekimi yaptırdıktan sonra bu durumu yaşar. Gerek ekilen noktalarda gerekse alım yapılan bölgede(donör bölgesi) kaşınma hissi oluşur. Bu hisle beraber ellerinizi götürüp kaşıyıp rahatlamak istersiniz ama yeni saç nakli yapımında bu mümkün değildir. Bundan dolayı da biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Bu sürecin doğal bir parçası olduğu için endişe edecek bir duru değildir. Hatta saç ekiminden sonra kaşıntı iyileşme göstergesidir.
Yapılan işlem sırasında deri hafif hasar görmüş ve birçok uygulama yapılmıştır. Bunun sonucunda ise normal görünümünü alması içinde iyileşmenin başlaması gerekmektedir. Vücut hızlıca kendini toparlamaya başladığında ise bu durumla karşılaşırsınız. Kimi kişiler bu durum çok daha hafif olur ve hızlıca geçer, kimilerinde ise uzun ve ağır bir şekilde gerçekleşir. Bu durumu en hızlı ve en hafif şekilde atlamak için size aşağıda çözüm önerileri sunduk bunları uygulamanızı tavsiye ederiz. Şimdi de gelin hep beraber diğer ayrıntılara bakalım.
Bu durumun ortaya çıkmasını şöyle açıklayabiliriz. Saç alımının yapıldığı kısımda hafif kanamalar oluyor ve alım yapılan saç telleri üst kısımlar delikler açılarak yerleştiriyor. Haliyle bu tahribat oluşan deride kendini iyileştirmesi gerekmektedir. Bu süreç içerisinde iyileşme olurken de kaşıntılar ortaya çıkıyor. Kafada oluşan pıhtılaşmalar ve kabuklanmalar bu durumun ortaya çıkmasının başlıca unsurlarıdır. Şimdi madde madde sıralayarak size detaylı olarak sebeplerini sunalım.
Bu süreyi şöyle ifade edelim. En yoğun olan kaşıntılar ortalama 14 günlük süreç içerisinde olanlardır. Bu süreçte yoğun olmasının sebebi de en çok iyileşme sürecinin bu günlerde olmasından dolayıdır. 2 haftalık süreçten sonra ise gittikçe azalır. Yalnız bu süreden sonra ara arada olsa kaşıntılar olacaktır. Çünkü saç telleri yavaş yavaş çıkmaktadır. 14 gün içinde olan yoğun bir kaşıntı olmaz sadece arada hafif olabilir.
Yukarıda bahsettik ve yoğun kaşıntılar 14 günde geçeceğini söyledik. Bunun haricinde seyrek olan durumların tamamının geçme süresi de ortalama 3 ay yani 90 gündür. Bu süreden sonra yüzde yüze yakın bir şekilde böyle bir durumunda karşılaşmayacaksınız. 1. ay, 2. ay, 3. ay saçlarının çıkmaya başladığı zamanlar olduğu için kaşıntı çok az da olsa olacaktır. Bu süreci bilerek hareket etmek size her açıdan avantaj kazandıracaktır. Bu sorunlar oluyor diye endişelenmenize gerek yok gayet olağan durumlardır.
Fue ekiminde iyileşme sürecinde bu durum çok normal. Bu süreç üç ay kadar devam edecektir, bu durumu çoğu kişi yaşamaktadır. Yani bu durumun sadece siz de olduğunu düşünerek panik yapmayın. Yapmanız gereken ekim yapılan bölgeyi kesinlikle kaşımamanız. Çünkü ortalama ilk 20 günde saçların tutma sürecidir. Bu süreç kaşıdığınız da ekilen saçları yerinden çıkarabilirsiniz. Donör bölgeyi(saç alının başın arka kısmı) ise kaşıyabilirsiniz sorun oluşmaz. Yalnız dayanamadıysanız illa kaşımam gerek diyorsa ekim yapılan bölgeyi çok hafif bastırarak tırnağınızı geçirmeden çok az miktarda sürtün. Tekrar uyarıyoruz mümkün olduğunca kaşımayın. Kaşımanız gerek ise aşağıdaki size sunduğumuz çözüm yollarını deneyin.
Saç Ekiminden Sonra Hangi Şampuan Kullanılmalı? İşte Cevapları
Kaşıntı hafif ve sizi rahatsız etmiyorsa kesinlikle ekstra bir şey önermiyoruz. Yalnız sizi çok fazla rahatsız eder, ekiminiz için risk olursa o zaman müdahale edilmesini öneriyoruz. Kaşıntıyı azaltmak ve geçirmek için aşağıdaki durumlardan bazılarını ve hepsini uygulayabilirsiniz. İşte çözüm öneriler;
Konu ile ilgili düşüncelerinizi, sorularınızı,yaşadıklarınızı aşağıdaki yorum kısmından bize yazabilirsiniz. En kısa sürede sizlere en doğru cevapları ifade edeceğiz. Bunun yanında tüm yaşadıklarınızı yorum kısmından ulaştırmanızı isteriz. Bizi sürekli takip edin. Sizlere saç ve saç ekimi hakkında tüm doğru bilgileri aktarmaya devam edeceğiz, farklı bir konuda görüşmek dileğiyle hoşçakalın.
İlginizi Çekebilir: Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?