Saç Ekimi Sonrası Traş Ne Kadar Zaman Sonra Olur?

Merhabalar diyerek bugün önemli bir konuya daha açıklık getirelim. Bugünkü konumuz saç ekimi sonrası traş hakkında olacaktır. Saç ekimi sürecinin araştırma ve uygulama aşmasından sonra aklımıza birçok soru takılmaktadır. İşte bunlardan birisi de bu operasyondan sonra ne zaman saçlarımı traş ettirebilirim sorusudur. Saç ekiminden sonra traş ifadesini çok duyuyoruz ve bunun içinde sizleri en doğru şekilde yönlendirelim. Bilindiği gibi saç nak,il(ekim) işlemi yapılmadan önce saçlar üç numara ile kesiliyor, bu durumun tek istisnası traşsız saç ekimi durumudur. Traşsız saç ekimi çok az kişide olabiliyor bunun haricinde donör alandan saç köklerini almak için ve üst bölgeye ekim yapmak için saç derisini net şekilde görmek önemlidir. Fue yöntemi ile donör bölgeden alınan saç greftleri üst bölgeye nakil edildikten sonra artık iyileşme süreci başlamış olacaktır ve bu durumda artık ekilen saçlar ve diğer saçlar uzamaya başlayacaktır. Saç tellerinin uzamasından dolayı kısaltma düzeltme ihtiyacı ortaya çıkacaktır. İşte bu durumda 30 gün sonra makasla düzeltme işlemi yapılabilir. 30 günden önce ise şok dökülme tam olarak tamamlanmadığı için saçlara bir traş işlemi uygulanmamalıdır. Bu konunun detaylarına hep beraber bakalım.

 

Traş İşlemlerinin Yapılma Süreleri?

 

Fue yöntemi ile saç ektirdikten sonra saçlarınızı ne ile kesmek istiyorsanız özet şeklinde ne zaman yapılacaklarını yukarıdaki fotoğrafta belirttik. Bu zaman dilimlerine uyulmadığında donör bölgeye ve ekilmiş saçlara zarar verme ihtimali çok yüksektir. Bu da demek oluyor ki yapılan bir sürü emek boşa gidecek. İlk traş işlemi düzeltme şeklinde makasla yapılmalıdır daha sonraki ay ise makasla traş ondan sonra ise traş makinesiyle saç kesimi ve en son olarak da ustura ile kesim mümkün olmaktadır. Yani 6 ay sonra bütün saç kesim şekilleri serbest olmaktadır.

 

1.Saç Ekimi Sonrası İlk Kesim: Makasla Düzeltme İşlemi (1. Ay)

Saç nakil işlemi gerçekleşti bundan sonra neler yapmalıyım ne kadar süre beklemeliyim soruları en sık sorulan sorulardır. Ense bölgesinden alına saç greftlerinin yerine kaynaması ortalama 15 günü bulacaktır. bu süre zarfıda da birçok aktivite ve işlem yasaklar listesindedir. Bu süre içerisinde cinsel ilişki,güneşlenme, spor, futbol oynama bunlardan bazılarıdır. Bunların yasak olmasının mantığı da ortaya çıkacak sonucu korumak içindir. Yani ekilmiş saçlara zarar gelirse tüm emekler çöpe gitmiş olacak. işte bundan ötürü saç kesimi de ilk bir ayda yapılmamalıdır. 1 ya yani 30 günden sonra ise artık ekilmiş saçlar ve diğer saçlar uzayacak ve belkide uzama da da biraz asitmetrik bir görünüm oluşacaktır. İşte bunları gidermek içinde makasla düzeltme öneriyoruz. İlk bir ayda bu işlemin yasaklanmasının gerekçesi ekilmiş saç köklerine zarar verilmesinin çok yüksek olmasıdır. Yine de bu düzeltme işlemi yapılırken dikkatli olunmalıdır ve mümkün olduğu kadar saç köklerine makas ucu değmemelidir. Gerekli düzeltmeler yapılarak düzgün bir görünüm oluşturulması yeterlidir. Uzun uzadıya bir saç kesimi yapılmamalıdır. Tarak kullanımı da kesinlikle yapılmamalıdır.

2.Saç Ekimi İşleminde Sonra Makasla Saç Kesimi (2.Ay)

2. ay dolduktan sonra artık birçok durum düzene girmiş ve riskler azalmıştır. Saç greftleri yeni yerlerine uyum sağlamış ve şok dökülme tamamen bitmiştir. Bu süreden sonra artık normal rutin makasla saç kesimi yapılabilir. Bu süre zarfında hem ense bölgesi hem de ekim yapılan bölge uzayacaktır. Yalnız mümkün olduğu kadar berberiniz taraktan uzak dursun ya da tarağı çok az miktarda kullanmalıdır. Bu süre içerisinde çıkan saç telleri daha kalın olacak ve gerçek anlamda bir saç traşı ihtiyacı da belirecektir ama makasla bu durum giderilecektir. Temiz malzemelerle ve biraz daha hassas davranarak bu işlem tamamlanmış olacaktır.

3.Saç Ekimi Sonrası Makineyle Traş (3. Ay)

Birçok kişi makine ile kesim yaptırdığı için bu durumu sormaktadır. Makine saç köklerine çok fazla girdiği için ilk 2 ayda risk oluşturmaktadır. Ondan dolayı da bu aleti 3. aydan itibaren saçınızın da kullanabilirsiniz. Normal nasıl kesimler yapıyorsanız aynı şekilde yapabilirsiniz. Yalnız makinenin temizliğine biraz dikkat edin. Enfeksiyon riski bu evrede çok minimale inse de biz hijyen dikkat edilmesini önemsiyoruz. Bu evre ile beraber hemen hemen artık tüm durumlar normale dönmüş olacaktır.

4.Saç Ekimi İşleminden Sonra Ustara İle Traş (6. Ay)

Son nokta bu aşamadır. Bu aşama ile beraber tüm kuaförlük işlemleri serbest olacaktır. Bu aşamada artık saç greftlerinin büyük kısmı çıkmış olacaktır ve donör alanı tamamen iyileşmiştir. İyileşmelerden dolayıda ustura herhangi bir zarar vermeyecektir. İstediğiniz gibi tüm saçı ustura ile aldırabilirsiniz ya da bir bölgesinde bu işlemi yapabilirsiniz. Saç şeklinize de istediğiniz modeli verebilirsiniz. Bazı kişiler de ustura ile vurdurunca saçlar daha gür çıkar inanışı vardır böyle bir durum yoktur. Yani saçları tamamen sıfıra vermek saçları gürleştirmez hatta mevcut olan dökülme var ise bunu da önlemez. Bu işlem dört aşamada gerçekleşir bu durumu uyarsanız süreciniz çok daha rahat ilerleyecektir. Ayrıca başarı ve sonuç alma olasılığınız da kat ve kat artacaktır. Konu hakkında sorularınızı alttaki yorum kısmından bize ulaştırabilirsiniz.

 

Saçları Traş Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

  • Çok sert hamlelerden kaçınılmalı ve nazik bir şekilde bu işlem yapılmalıdır. Özellikle ilk ay sonunda daha dikkatli olunmalıdır.
  • Kesim işlemini yapacak kişiye saç nakli operasyonu yapıldığı söylenmeli ve de buna göre daha dikkatli yapılmalıdır. Saç kesim işlemi kuaför tarafından yapılacaksa bu konuda titiz davranmalıdır.
  • Enfeksiyon oluşturmaması için kesim işleminde temiz malzemeler kullanılmalıdır.
  • Üst bölgede yani ekim yapılan bölgede greftlerin çok az da olsa tutma ihtimali vardır bundan dolayı biraz daha hassas şekilde bu işlem yapılmalıdır.
  • Değişik farklı bir durum görürseniz saç ekim merkezini aramalı ve doktorunuzla görüşmelisiniz.
  • Traş işlemlerindeki zamanlara uyulmalı ve bu konuda kesinlikle süreli değiştirmemelisiniz. Örneğin 6 ay dolmadan ustura ile kesim yapılmamalıdır.
  • Donör bölgede ilk ayda hafif sivilce, kan pıhtısı olabileceği için bu bölgedeki düzeltmelerde daha dikkatli olunmalıdır yoksa canınız fazlaca yanabilir.
  • Saç greftlerinin alındığı bölge(donör bölge) çok kısaltılmamalıdır çünkü bu bölgedeki tahrip saçlarla kapatılmış olur ve görünüm daha iyi düzeyde olur.
  • Saç traş ekipmanlarını saç derisine batırma gibi işlemlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Ayrıca saça kolonya dökme gibi işlemlerde yapılmamalıdır.

 

Konuyla İlgili Sorular ve Cevaplar

 

Soru 1: Saç operasyonu yaptırdım saçlarımı 3 numara yaptırmak istiyorum, ne zaman yaptırmalıyım?

Cevap 1: 3 numara saç makine ile yapılmalıdır bu kesimi 90. günden sonra yaptırabilirsiniz.

Soru 2: İlk kesim tam olarak ne zaman yapılır?

Cevap 2: Düzeltme şeklinde olacak bu işlem operasyondan 30 gün sonra yapılabilir.

Soru 3: Saç ekimi sonrası donör bölge traşı ne zaman yapılır?

Cevap 3: Donör bölge traşı da aynı diğer noktalardaki yerlerdeki süreler ve uygulamalar geçerlidir. bu bölge için bir farklılık söz konusu değildir.

Soru 4: Ustra ile saçlarımı kesmek istiyorum ne zaman yapabilirim?

Cevap 4: Ustra işlemi operasyondan 6 ay sonra yapılabilir , bu süreyi beklemelisiniz.

Soru 5: Traş makinesi ile kesim yapmak istiyorum ne zaman yapabilirim?

Cevap 5: İşlemden sonraki 3 ay dolunca traş makinesi kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Saç Ekiminden Sonra Yıkama Nasıl Yapılmalıdır?

 

Bir cevap yazın

Kapat