2024-2025 Saç Ekim Fiyatları

Her işin maliyeti olduğu gibi bu işleminde bir maliyeti vardır. Bunun içinde ne kadar para gerektiğini bilerek bütçemizi hazırlamak isteriz. Saç ekimi fiyatları birçok duruma göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yani tek bir ücreti yoktur. Kişiden kişiye, şehirden şehre, merkezden merkez değişkenlik gösterebilmektedir. Bugün size saç ekim fiyatları hakkında tüm detayları vererek bu konuda kafanızda her şey netleşecektir. Birçok araştırma yaptıktan sonra bu operasyona karar verdiniz. Bu aşamadan sonra nerede yaptırayım ve saç ektirme fiyatları ne kadar diye bu arayışa gireceksiniz. Tabi ki de bu işlem için alınacak ortalama bedellerde bellidir. Yani ücretler arasında farklılıklar var ama çok aşırı derecede uçurum yoktur. Şimdi de bu konuda tüm detayları açıklayalım.

 

 

 

 

Saç Ekim Fiyatlarında Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

 

  • Aşırı derece yüksek veya çok düşük ücretlere karşı mantıklı davranın. İkisinde de sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
  • İyi araştırma yapın birkaç yerle direk yüz yüze konuşun ve muayene olun. Türkiye’deki farklı şehirlerden fiyat listesi isteyin.
  • Ekim ücretleri greft başına belirlendiği için ve sizin de bunu sayamayacağınız bu konuda yaptıracağınız yer güvenilir olması lazımdır.
  • Merkezler arasında fiyat kıyaslaması yapın. Fiyat açısından toplu paketler yapan yerlerden uzak durun.
  • Merdiven altı yerlerdeki maliyetle ucuz olacaktır. Ucuz olsun diye bu gibi yerlere sağlığınızı güvenmeyin. Geri dönülmez sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
  • Çok elit semtlerde bulunan kliniklerde rakamlar ister istemez biraz şişirme olacaktır. Çünkü bu kliniklerin yüksek kira giderleri vardır.
  • Türkiye’de fiyatlar çok uygundur, birçok Avrupa ülkesinden, Amerika’dan, Asya’dan ülkemize saç ektirmek için gelmektedirler. Bundaki eken ise fiyat ve kalitedir.
  • Birçok ülkede dolar üzerinden ekim yapıldığı için fiyatlar aşırı katlanmaktadır. Bunun için Türkiye’de ekimler çok iyi rakamlara yapılmaktadır.
  • Bir defa da 3500 greft üzeri ekim yapan yerlerde kesinlikle işlem yaptırmayın. Bu noktalar tamamen ticari amaçlı çalışmaktadır. Bir günden bu kadar yüksek ekim yapılamaz. Bu noktada size rakamları şişirme söyleyecekler ama gerçekte az saç teli nakli yapacaklarıdır.
  • Garanti veren ya da herhangi bir sözleşme yapan yerler gerçekçi değildir. Çünkü sağlık işleminin herhangi bir garantisi olamaz.
  • Saç ekimi sonrası çok aşırı pahalı şampuan ve saç ürünleri satan merkezlere gitmeyin. Bunlar tamamen ticari amaçlı yerlerdir.

 

 

 

 

Saç Ekim Fiyatlarını Neler Değiştirmektedir?

 

Bu operasyon sonrası ödeyeceğiniz parayı etkileyecek olan temel noktalar vardır. Bu noktalar bu ücreti değiştirmektedir. Fiyat değişikliklerinin de temelinde aşağıdaki durumlar bulunmaktadır. İşte belirleyici noktalar;

1.Saç ekim yöntemi ve ekstra yapılacaklar

İlk olarak bu noktayı sormalısınız hangi ekim yöntemini uygulayacaksınız ve nasıl bir şekilde ekim yapıyorsunuz. Daha önceleri FUT tekniği uygulanırdı ama bu yöntem artık tarih oldu. Birçok merkezde FUE yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntemi de geliştirerek farklı şekilde uygulama yapan klinikler vardır. Robotik FUE ve DHI Saç Ekimi Fue prensibi yöntemine göre yapılan özelleştirilmiş tekniklerdir. Bu tekniklere göre de ücretler değişiklik göstermektedir. Bunun haricinde ”son sistem”, ”en iyi teknik” ”ilk ve tek” gibi tamamen ticari amaçlı reklamlardan uzak durun. Çünkü uygulanacak teknik bellidir o ada FUE bunun haricindeki her şey abartıdır ve yersizdir. Robotik FUE yöntemi bilgisayar ile yapıldığı için yüksek maliyetleri vardır ondan dolayı de pek ilgi gösterilememektedir. Bunun yanında ekimden sonra saçları güçlendirmek için PRP gibi ek uygulamalar yapılmaktadır. Bu uygulamalarda ödeyeceğiniz rakamları arttırmaktadır. Bu ek yöntemleri hekiminizle konuşmalı ona göre karar vermelisiniz. Ek uygulamalar fayda sağlayabilir ama bu kadar yüksek ücretlere değer mi sorgulanmalıdır,ya da yapılmamalıdır.

2.Ekim yapılacak greft sayısı

Kafanızda açıklık olan alana göre greft miktarı değişecektir. Greft nedir derseniz donör bölgesinden alınan bir saç köküdür. Bu saç kökünde 2-3 hatta 4 saç teli de olabilir. Her bir saç kökü 1 greft olarak ifade edilir. Birçok ekim merkezi greft sayısına göre fiyat belirlemektedir. Toplu ücret söyleyen yerler mevcutta olsa bunların sayısı çok azdır. Greft miktarı arttıkça ekim fiyatı da artacaktır. Ortalama şuan da 1 greft ekim ücreti 2 TL dir. 2000 greft ektirirseniz bunun maliyeti 4000 tl olacaktır. Greft miktarı zalım ve kim süresini uzatacaktır. Örneğin 1000 greftlik ekim 3 saatte biterken 2000 greftlik ekim 6 saatte bitecektir. İşte bunlarda maliyet olarak cebinizden çıkacaktır. Doktorunuzla ne kadar ekim yapılacaksa bunu iyi belirleyin.

3.Bu işlemi yapacak yerin bulunduğu şehri ve semti

Şehir ve semt ücretleri etkileyen önemli bir kriter. Bazı şehirlerde fiyatlar yükselirken bazı şehirlerde ise düşmektedir. Doğudaki şehirlere ücretler biraz düşmektedir ama batıya doğru talep arttığı için bir miktar yükselmektedir. Türkiye’nin birçok şehrinde artık saç ekim merkezleri bulunmaktadır ama kaliteli merkezler biraz daha büyük şehirlere doğru kaymaktadır. Müşteri potansiyelleri büyük şehirlerde olduğu için daha geniş kapsamlı merkezler bu noktalarda bulunmaktadır. Örneğin İstanbul’daki lüks semtlerde kira ve giderler fazla olduğu için bu noktalarda ekim ücretleri artış göstermektedir. Yani lüks semt,lüks merkez miktarı arttırmaktadır.

4.Yapılan hizmetin lükslüğü ve kalitesi

Bu işlem için çok bir lükse gerek olmasa da hasta memnuniyeti için yapıldığında ister istemez rakamlarda artış görülmektedir. Böyle hizmet yapan merkezlerde memnuniyet oranı yüksek fiyatlarda yüksektir. Ulaşım,otel,lüks oda,ekstra hizmetler gibi faktörlerle bu sağlanmaktadır. Böyle lüks tercih isterseniz ona göre bu bedeli ödemelisiniz. Şayet bu gibi ekstralara gerek yok derseniz cebinizden çıkacak rakam düşecektir.

 

 

 

Saç Ekim Fiyatı Hesaplama ve Ortalama Fiyatlar

 

İlk önce şunu belirtelim Türkiye’de saç ekim fiyatları ortalama 3000 TL ile 25000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu miktar için tek rakam kullanmadığımızı yukarıda detaylı anlattık. Şimdi de nasıl bir hesaplama yapıldığını anlatalım.

  • 1 greft saç = 2.5 TL’dir.
  • Doktorunuz 2000 greft ekmeyi uygun gördü.  2000.2.5= 5000 TL
  • 2000 greft için ödeyeğiniz miktar 5000 TL’dir.
  • Greft başınan alınan ücret değişince ödeyeceğiniz tutar değişmektedir.

Bu rakamların üzerine PRP ücreti alan klinikler olabilmektedir. Bu rakamların üzerine ekleyip toplam miktarı size ifade etmektedirler. PRP yaptırmaya da bilirsiniz bunu özellikle belirtebilirsiniz.

 

 

 

Şehir Şehir 1 Greft Saç Ekimi Fiyatları

 

Şehirlere göre greft başına alınan ücretler değişmektedir. Şehir bazında ortalama fiyatları size sunalım buna göre de kafanızda ortalama bir miktar belirlensin.

İstanbul  1 greft saç ücreti : 2-6 TL arası

Ankara 1 greft saç ücreti: 2-5 TL arası

İzmir 1 greft saç ücreti: 1.75-4.5 TL arası

Bursa 1 greft saç ücreti: 1.5-4 TL arası

Adana 1 greft saç ücreti: 1.25-3.5 TL arası

Gaziantep 1 greft saç ücreti : 1-3 TL arası

Antalya 1 greft saç ücreti: 1.5-4.5 TL arası

Trabzon 1 greft saç ücreti: 1-3 TL arası

Diyarbakır 1 greft saç ücreti: 1-2.5 TL arası

Konya 1 greft saç ücreti: 1.5-3.5 TL arası

 

Bu fiyatları kaç greft ektirecekseniz onla çarpıp ne kadar ödeyeceğinizi bulabilirsiniz. Örneğin Antalya’da bir klinik bulduk 1 grefti 2 TL’ye ekecek ise size ekim için 3000 greft yeterli olacaksa 3000.2=6000 TL ödeyeceksiniz. Normal bir insana 7000 grefte kadar en fazla ekim yapılabilmektedir. Bu miktarda çoğu hastada bulunmamaktadır. Saç Ekim Sonuçları İçin Tıklayınız.

 

Bazı Merkezlerden Saç Ekim Fiyatları

 

1.HRC Saç Ekim Merkezi(İzmir)

 

İzmir’de 1997 yılından beri hizmet veren köklü bir merkezdir. Tecrübesi ve deneyimiyle bu alanda uzman bir iş yapmaktadır. Birçok işlemi yıllardır yapan güvenilirliği kazanmış bir merkezdir. Saç nakli fiyatları 4000 ile 8500 TL arası değişen miktarlara sahiptir.

Bu Merkez İle İlgili İletişim Bilgileri:

Adresi: Mimar Sinan Cad. No:21 K.2 D.5 Işık Apt. Alsancak / İZMİR

Telefon numarası: (0232) 464 03 03

Cep telefon numarası: 0555 820 93 30

E-mail adresi:  info@hrc.com.tr

 

2.Hair Med izmir Saç Ekim Kliniği

 

Tecrübeli ve uzman ekibiyle doğal görünüm ve net sonuç vaat ediyor. Hastahane ortamında güvenli ve üst düzey konfor sunuyor. Ulaşım,konaklama ve diğer detayları hastalara sunuyor. her şey dahil paket fiyatları ve kredi kartına taksit seçeneği de mevcut. 3000 TL ile 9000 TL arasında değişen paket fiyatları mevcut.

Bu Merkez İle İlgili İletişim Bilgileri:

Adresi: Karabağlar Mahallesi, 4025. Sokak. Dış Kapı: 38/A Daire Numarası: 38, İzmir

Cep telefon numarası: 0 549 548 60 60 (whats up)

E-mail adresi: info@sacekimi-izmir.com

 

3.Fehmi Armani Özel Saç Ekim Noktası(Ankara)

 

1998 yılında hizmete başlayan merkez bugüne kadar 16000 binden fazla operasyon gerçekleştirmiştir. Hastaya göre çeşitli teknikler uygulanmaktadır,buna hekimler karar vermektedir. En çokta DHİ yöntemi kullanmaktadır. 6500 TL’den başlayan fiyatları mevcuttur.

Bu Merkez İle İlgili İletişim Bilgileri:

Adresi: Aşağı Öveçler Mahallesi 1332. Sokak No:15 Çankaya/ANKARA

Telefon numarası: +90 (312) 236 00 77

Cep telefon numarası: +90 533 652 66 19(whats up)

 

4.Ankara International Saç Ekim Kliniği

 

Doçent Doktor Serdar Gökrem tarafından hizmete açılan klinik Fue yöntemi ile hastalarına operasyon yapmaktadır. Doğal görünüme ve kaliteye önem verdiğinin altını çizen merkez,ayrıca müşteri memnuniyetini de çok önemsiyor. Ortalama fiyatları ise 5000 TL civarındadır hastaya göre de bu rakam değişiklik göstermektedir.

Bu Merkez İle İlgili İletişim Bilgileri:

Adresi: Kazım Özalp Mah. Uğur Mumcu Caddesi Numara: 6 Çankaya / Ankara

Tel numarası: 0 (312) 494 05 27

 

5.Transmed Saç Ekim Merkezi (Dr. Melike Külahçı-İstanbul)

 

Melike Külahçı ismi sık geçmektedir, çünkü çok fazla saç ekimi deneyimi vardır. Bunun yanında Türkiye’nin en iyi markasının birinde bulunmaktadır.  Hasta memnuniyeti üst düzeyde olan bir merkezdir. Ekimin yanı sıra saç analizi ve farklı tedavi yollarında hizmet vermektedir. İstanbul’da Leventte hizmet vermektedir. Fiyatları ise 5000 ile 16000 TL arasında değişmektedir.

Bu Merkez İle İlgili İletişim Bilgileri:

Adresi: Fulyalı sok. No:7 34330 İç Levent / İstanbul / Türkiye

Tel numarası: 0212 2811300

Cep telefon numarası: 0 5350252680 (whats up)

E-mail adresi: transmed@transmed.com.tr

 

Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar,Uzama Süresi Ne Kadardır?

Bir cevap yazın

Kapat